neljapäev, 24. juuli 2008

31. päev: Kranebitten – Seefeld – Mittenwald – Garmisch Partenkirchen - Grainau

Hommikul saime mõne kilomeetri enam-vähem tasasel maal sõita, aga Zirlist Seefeldini oli tee tõus 16%. Seega lükkasime jalgratast käekõrval. Seefeldis tee ääres oli söögikoht. Astusime sisse, et võtta väike eine. Tellisime võileiva ja kohvi. Veidi aja pärast toodi suur puuliud, mis oli kaetud leiva, singiviilude ja rohelisega. Sellest sai kõhu päris täis. Peremees koos külameestega mängisid samas laua taga kaarte.
Edaspidi läks tee allamäge. Org laienes ja tasasel orupõhjal enne Saksa piiri oli väike armas Scharnitzi külake, kus tegime väikese peatuse. Ja siis: Willkommen Deutschland! Jõudsime Mittenwaldi linnakesse. Nii ohtralt maalitud maju ei olnud me veel kusagil näinud kui siin. Valisime otsetee, mis oli künklik, aga rattatee viis otse Garmisch-Partenkircheni kesklinna. Garmischis oli meil vaja internetti, et saada kinnitus rataste broneerimise kohta lennukile. Infost saime paberilehe, kus olid internetipunktide aadressid. Esimene neist oli jube mänguurgas. Läksime sisse, ruumis oli mitu suitsetavat teismeliseeas türklast või olid nad mõnest muust sealtkandi rahvusest. Paar nolki juhatasid meid läbi mitme toa ja koridori mingisse tuppa, mis oli mänguautomaate täis, laudadel kuhjaga täis tuhatoosid, panid meid ühe arvuti taha istuma ja läksid minema. No sellest arvutist me küll internetti ei pääsenud ja läpakat polnud ka kuhugi juhtme taha ühendada. Kellegi käest küsida polnud, sest me ei mäletanud tagasiteed läbi selle labürindi. Lõpuks leidsime mingi tagaukse, kust välja saime. Otsustasime otsida uue Ipunkti. Selle leidsime juhuslikult, nähes aknal kirja „Internet“. Astusime sisse. Võimatult segamini ruumis, kus laudade peal arvutijupid ja muu pahn, olid mõned töökorras arvutid ka. Tagatoast tuli välja räpane papi ja ühmas, et saab küll interneti kasutada. Saime siin oma asjad aetud 50 sendi eest.
Partenkirchenis täiendasime toiduvarusid, sest homme tuleb ronimise päev. Samuti hävitasime traditsiooniliselt 6-paki jäätise.
Maabusime lõpuks Grainaus Zugspitze kämpingus (16 €). Saime siia vara ning lõime aega surnuks, juues üle tee Aldist toodud õlut ja imetledes vaadet Zugspitzele ja Alpspitzele.


View Larger Map

Kokkuvõte päevast:
Teekonna algus 9:12
Kestis 7 h 52 min
Teekonna lõpp 17:04
Madalaim punkt 595 m
Kõrgeim punkt 1 235 m
Kokku laskumisi 719 m keskm. 7 m/min
Kokku tõusu 825 m keskm. 4 m/min
Jalgrattasõitu 60 km
Puhas sõiduaeg 3 h 34 min
Keskm. kiirus 16,77 km/h
Max. kiirus 56,56 km/h

0 comments: