laupäev, 19. juuli 2008

26. päev: Cortina d´Ampezzo – Falzarego kuru - Rocca Pietore – Malga Ciapela

Tänane päev kujunes väga sportlikuks. Dolomiti kämpingust, mis on ikka kena koha peal, suundusime Cortina d´Ampezzosse. Ilm oli ilus – päike ja rünkpilved ja kaljused mäed.
Cortina on turismilinn. Tänaval promeneeris palju rahvast, poed kalli kaubaga, hotellid ja restoranid. Infopunktist saime internetipointi aadressi. Jällegi suht nurgatagune koht, tähelepandamatu sildiga ja jällegi koopia ID kaardist. Lisaks ei tahetud alguse oma läpakat kasutada. Lõpuks siiski lükkas juhtme taha, väites, et neil nii ei teha. Laadisime siin üles mõne päeva pildid.
Cortinast jätkasime teed Falzarego kuru (2105 m) suunas. See tähendas 14 km pidevat tõusu, vaid keskel oli u. 2 km laugem koht. Kurult oli aga vaade võrratu. Restoranis võtsime cappuccino ja jäätised. Siin on mingi seaduspära: mida rohkem näed mootorrattureid, seda lähemal on mõni mäekuru. Ka siin kurul, nagu Austrias Grossglockneril, oli tsiklimehi murdu koos.Nüüd läks aga lõbusaks: hea mitu kilomeetrit sai mäest alla kihutada kuni Caprile külani, kus saime oma toiduvarudele täiendust. Siinkandis on poendus veidi keeruline: suuri marketeid ei ole, on väikesed spetsialiseerunud poekesed, nagu juustupood, seenepood, pekipood, saiapood jne. Siinne kant on orienteeritud vist põhiliselt suusatamisele. Paljudel hotellidel olid luugid ees ja suletud.
Edasi, Val Pettorina orus tulid mõned väga kenad külad, Rocca Pietore ja teised. Mäed on siin samuti võrratud. Tee läks aga ülesmäge, raske oli sõita. Tõus ei tea mis raske polnudki, aga eks väsimus tegi oma töö. Enne Malga Ciapela küla oli tunnel ja selle ees sild kuristiku kohal. Kuristik oli oma paarsada meetrit vist sügav, sest inimesed all olid kui sipelgad.
Kui ennist arvasin, et Dolomiti on ilus kämping, siis Malga Ciapela (18.80 €) on kordi mõnusam. Kämping on teest eemal, suht väike. Vastuvõtumaja ja pesuruumid on kenad puust majakesed, ümberringi kõrged, järsud mäed ja vaikne on siin.


View Larger Map

Kokkuvõte päevast:
Teekonna algus 10:10
Kestis 8 h 41 min
Teekonna lõpp 18:51
Madalaim punkt 1 025 m
Kõrgeim punkt 2 118 m
Kokku laskumisi 1 027 m keskm. 17 m/min
Kokku tõusu 1 577 m keskm. 6 m/min
Jalgrattasõitu 54 km
Puhas sõiduaeg 4 h 11 min
Keskm. kiirus 13,09 km/h
Max. kiirus 59,10 km/h

0 comments: