reede, 1. september 2023

23. päev. Vicenza – Zero Branco

Teele kell 08:09

Vahemaa 103 km, kokku 1 930 km, rattasõit 100 km, kokku 1 835 km

Aeg teel 9:34, rattasõit 6:22

Rattasõidu keskmine kiirus 16 km/h

Tõusu 470 m, langust 477 m, min. kõrgus 20 m, max kõrgus 226 m


Selle asemel, et sõita siit otse ida poole oma suure eesmärgi – Veneetsia suunas, otsustasin teha väikese haagi põhja poole, kus pidi olema vahvaid kohti mägede jalamil. Kõigepealt jõudsin Marosticasse. Eemalt paistis mäenõlval müüridega piiratud kindlus.



Esialgu paistis, et tavaline linnake. Aga pistsin pea läbi kindlusemüüri ja selgus, et müüri taga on terve keskaegne linn. Ronisin ülespoole ülemise kindluse poole ja sealt avanes vaade linnale

ja alumisele kindlusele.

Selle ees platsil on malelaud küljepikkusega 16 m, kus peetakse elava malemängu demonstratsioonesinemisi, kus malendid on riietatud keskaegsetesse kostüümidesse. Veel hüvastijätuks pilk tagasi

ja varsti olin Bassano del Grappas. Linna läbib Brenta jõgi,

millest viib üle Palladio konstrueeritud sild Ponte Vecchio või ka Ponte degli Alpini.

1945.a. see hävis, kuid 2019. aastaks see taastati. Vahva linn on see.

Siin puutusin kokku tavalise murega Itaalias. Enne kella 12 kusagil tummisemat süüa ei saa. Kõik mekutavad kohvi või veiniklaasi taga, aga pastast või pitsast võib vaid unistada. Pidin hõreda keskpaigaga edasi sõitma. Varasem uurimistöö tulemus soovitas külastada ka Asolo küla. Seda ei pidanud kahetseme, ehkki sinnasaamiseks pidi järsku teed pidi üles ronima.

Jätsin ratta küla serva ja ronisin jalgsi edasi. Äge vana linnake,

kust avanes vaade üle katuste.

Siit jätkus pikk sõit Treviso poole. Teel nägin kohalikku niisutussüsteemi, kus kraavides ja betoonkünades voolas kastmisvesi.

Leidus ka puhkekohti nende väikeste teede ääres.

Kämpingu leidsin Zero Branco nimelises kohas. Tegemist on agrokämpinguga Pini in Fiore (Mändide all), kuid tegelikult hoopis kuuskede all – 21,50 €.

Varju all seisid kümned ja kümned matkaautod. Nad vist rendivad neid välja. Peale minu on siin platsil vaid kaks matkaautot ja üks telk. Väga vaikne on, välja arvatud sääskede pinin ja plaksatused, kui nad elektripüünisesse lendasid.

0 comments: