pühapäev, 27. august 2023

18. päev. Temù - Ossana

Teele kell 08:17

Vahemaa 34 km, kokku 1 395 km, rattasõit 32 km, kokku 1 318 km

Aeg teel 7:25, rattasõit 3:30

Rattasõidu keskmine kiirus 10 km/h

Tõusu 862 m, langust 1 027 m, min. kõrgus 972 m, max kõrgus 1 883 m


Öösel ärkasin kaks korda äikesmürina peale. Ja tuligi algatuseks Ponte di Legnosse ülespoole sõita. Kett jäi kinni ja tõmbas esimese käiguvahetaja paigast ära. Üritasin paika saada, aga ei õnnestunud. Et on pühapäev, pole rattapoed ka lahti. Leidsin ühe rattalaenutuse ja seal üks vend prooviski käiguvahetajat parandada. Aga polnud eriti osav sell. Poolteist tundi pusimist ja sai niipalju, et suuremad käigud siiski töötavad. Aus mees oli ja raha ei küsinud. Arvasin juba, et siit Ponte di Legnost ma ei pääsegi.


Kutt soovitas, et ära roni Passo del Tonale kurule, hirmus raske, et sõida parem gondliga – sihuke võimalus on olemas. Jäin kindlaks ja asusin teele. Polnudki nii raske, aga teel hakkas vihma sadama. Passo del Tonales oli juba kõva vihm ja hirmus tuul. Ikka väga külmaks läks olemine.

Läksin siin restorani, et süüa pitsa ja võtta õlu – ehk läheb sadu üle. Ei läinud. Allasõit oli väheke hull, sest tagapidur kadus ja vihma kallas tublisti. Ossana külas otsustasin, et aitab küll. Pöörasin sisse Cevedale kämingusse.

Perenaisel hakkas must hale, läbiligund ma seal olin. Tegi allahindlust - 16,50 € ja tegi ruumi grillimajakeses.

Seinu küll polnud, aga katus siiski pea kohal. Aega oli, vihmasadu oli ka vaiksem, uudistasin ringi. Voolas mööda mägioja

ja teisel pool on kindlusevaremed.

Sadu aga jätkus.

0 comments: