kolmapäev, 30. august 2023

21. päev. Brenzone sul Garda - Mantova

Teele kell 08:36

Vahemaa 111 km, kokku 1 704 km, rattasõit 104 km, kokku 1 616 km

Aeg teel 10:54, rattasõit 6:58

Rattasõidu keskmine kiirus 16 km/h

Tõusu 387 m, langust 456 m, min. kõrgus 14 m, max kõrgus 163 m


Tänane reis jätkus piki Garda järve kallast. Väga kenad vaated.


Garda järv on mu meelest ilusaim neist arvukaist järvedest. Kallastel kasvavad oliivipuud ja küpressid.

Nende puude nägemine seostub mul automaatselt Itaaliaga. Bardolino linna juures pöörasin järve äärest eemale. Viimane pilk veel Gardale.

Väheke ülespoole rühkimist ja jõudsin Adige jõega paralleelse kanali äärde. Siit viis edasi juba rahulik rattatee. Bussolengo linnas tõmbasin hinge.

Keskväljakul arutasid vanamehed maailma või muid asju.

See on nii tüüpiline Itaaliale. Edasi jällegi rattateed Veronasse. See linn meeldis mulle väga. Ilusad ehitised – Ragione palee

ja Lamberti torn,

Castelvecchio sild,

Giuseppe Mazzini tänav,

Brà väljak,

Erbe väljak.

Ja muidugi otsisin üles Julia rõdu.

Siin saab isegi majja sisse, aga hirmus tunglemine oli siin. Brà väljakul asub Arena.

Seal käis parajasti mingi rock-kontsert. Sinna sisse ei pääsenud. Oleksin veel ringi uidanud, aga tohutud rahvahulgad väsitasid. Linnast väljasaamisega oli ekslemist. Kaks suurt ringteed olid järjest, keerasin valesti maha ja oli hulk tegemist, et tagasi õigele teele saada. Maastik muutus tasaseks, jõudsin Po tasandikule. Maps juhatas väikestele praktiliselt ilma igasuguse liikluseta teedele. Mõnus oli sõita. Teede ääres maisi- ja muud põllud, laudad, kasvuhooned. Aga kõik, kaasa arvatud elumajad on kuidagi ligadi-logadi, räämas, teeääred prahti täis. Umbes selline nägi Eestimaa välja 1990ndate alguses. Mantova lähedal oli kaardil üks agrokämping. Sõitsin sinna, kõik sildid väljas ja paistis kena olevat, aga peremees teatas, et nad ei tööta. Kaardilt leidsin veel ühe telkimiskoha. Läbi porise võsa ja sääskedeparve jõudsin kohale. Selgus, et see on vaid plats tolmuse tankla kõrval.

Küsiti 10 € ja ainuke teenus oli külm vesi tankla taga seinasolevast kraanist. Asi seegi ja mida veel vaja!

0 comments: