esmaspäev, 3. august 2009

Plampincieux/Val Ferret - Moulin

38. päev

Teekond kl. 8:27 – 18:56; 10 h 29 min
Min. 475 m – max. 2 035 m
Alla 1 714 m, üles 1 420 m
Jalgrattasõitu 86 km, kokku 2 693 km:; jalgsi u. 7 km
Puhas sõiduaeg 4 h 44 min
Keskm. 18,1 km/h

View 38a. Val Ferret jalgsi in a larger map

View 38. Plampincieux - Moulin in a larger map
Hommikul tegin väikese retke piki Mont de la Saxe nõlva Bertone onnini, et paremini näha mägesid ja liustikke. Rada oli kerge ja lihtne, kokku 7 km edasi-tagasi.
Kahjuks olid mäed enamasti pilvede varjus. Vahepealtaevas siiski selgines, et uuesti pilvedesse mattuda. Siit nõlvalt olid näha Grand Jorasses (4208 m),
Dente del Gigante (4014 m), Aiguille de Rochefort (4001 m), Dôme de Rochefort (4015 m).
Bertole onni juures vilksatas pilvede tagant paar korda ka Mont Blanc.
Samas avanes vaade Val Veny orule
ja Miage´i liustikule.
Oru vastasnõlval kõrgus Mont Chetif
ja all võis näha Mont Blanci tunnelit suubumas mäe sisse.
Onni juurest
tagasi tulles tihenes pilvevaip
ja kämpingusse jõudes tibutas vihmagi. Esialgne plaan käia ka Val Venys kaotas sellise ilmaga mõtte ja pöörasin otsa taas Aosta poole. Entreves´is viib Aiguillle du Midile kõistee. Uurisin hinda – 58 € edasi-tagasi. Minu jaoks liiga palju. Kuni Aostani oli sõita mõnus, aga linnas ja sealt edasi hakkas tihe liiklus närvidele käima. Päris pikalt sai seda tüütut teed sõidetud kuni Chatillonini. Sealt pöörasin põhja poole Val Tournenche orgu. Tõusu oli ikka omajagu. Itaallaste kaardid on natuke vigased ja ebatäpsed. Prantslaste omad oli küll täpsed. Kämpingut ei leidnud mitte sealt, kus kaardil oli märgitud. Sõitsin läbi turistlike kohtade nagu Antey Saint Andre ja Buisson. Moulini külakese juures leidsin kämpingu – Camping Glair 13 € eest. Kämpingus pidin infarkti saama, kui avastasin, et ID-kaart kadunud oli. Pöörasin oma kotid kõik pahupidi – kaarti pole. Mõtlesin juba, kuhu helistada, kas välisministeeriumi või konsulaati. Igaks juhuks küsisi retseptsioonist järele, kas ma oma kaarti mitte sinna ei andnud. Oligi seal! Pagana lühike mälu mul ikka on! Õhtul läks jahedaks – 15 kraadi. Päev läbi oli taevas pilves, õhtupoole siiski selgines kuigivõrd. Ei tea, kas ilmataat homme mulle Matterhorni näitab?

0 comments: