laupäev, 11. juuli 2009

Brousse-le-Château - Millau

15. päev

Teekond kl. 9:31 – 16:55; 7 h 24 min
Min. 237 m – max. 635 m
Alla 781 m, üles 926 m

Jalgrattasõitu 69 km, kokku 1 055 km
Puhas sõiduaeg 4 h 38 min
Keskm. 14,8 km/h

View 15. Brousse le Chateau - Millau in a larger map
Kämpingust Brousse-le-Château ´sse viis tee piki Tarni jõe kallast.


Brousse-le-Château olevat Prantsusmaa üks ilusamaid külasid. Eks ta oli kah.


Ilm oli soe, tuuletu ja pilvitu. Sõitsin mööda jõe orgu kuni Le Truelini.


Siinpool on kliima vist soojem, sest väikestel põllulappidel oli näha jälle viinapuid. Oru nõlvad muutusid järsemaks. Le Truelis valisin suurema tee edasiliikumiseks, kus eksimisohtu polnud. See-eest pidin 8 km 600 m ülespoole turnima. Saint Victori küla oli sel laupäevasel pärastlõunal inimtühi. Ei tea, kus kõik rahvas on? Vaid kiriku taga seisis metallist metssiga.


Siit alates sain jälle allapoole sõita, Tarni äärde tagasi. Saint Rome de Tarni lähistel olid mäenõlvad kaetud põõsastega või hoopis paljad.


Nõlvadele oli laotud kividest terrassid. Ilmselt kasvatati seal vanasti viinamarju, praegu aga polnud seal midagi. Tee viis üles-alla piki jõge, kuni äkki ilmus nähtavale Millau viadukt.



On ikka võimas ehitis! Ja ilus ka. Kõrgus alt kuni üles mastini 343 m.


Sild on ise jõest 270 m kõrgusel, 2460 m pikk ja ta avati 2004. a. lõpus. Autoga ülesõit pidi vist maksma kuni 7 €.
Veel veidi sõitu ja jõudsingi Millau linna. Siin sain pea-aegu kuumarabanduse. Kraadiklaas näitas 34 kraadi ja mul hakkas pilt eest ära minema. Ostsin meeltesegaduses ilmatu hulga süüa ja suundusin lähima kämpingu poole. Siin oli neid kolm tükki kõrvuti. Läksin neis keskmisse (15.60 €) Les Erables. Ei viitsinud enam hindu võrrelda, eks nad ole kõik samas hinnaklassis. Algatuseks lamasin paar tundi, kuni enesetunne paremaks läks. Siis suutsin juba telgi ka üles panna. See jube palavus hakkas alles õhtul kella 9 ajal järele andma. Siin kämpingus oli vähemalt WIFI. Sain oma hädavajalikud tööasjad pea-aegu ära ajada, aga siis sai läpaka aku tühjaks. Eks ma hommikul jätkan.

0 comments: