kolmapäev, 8. juuli 2009

Carcassonne - Mazamet

12. päev

Teekond kl. 8:13 – 19:12; 10 h 59 min
Min. 55 m – max. 793 m
Alla 1 053 m, üles 1 171 m

Jalgrattasõitu 89 km, kokku 791 km
Puhas sõiduaeg 6 h 18 min
Keskm. 14,0 km/h

View 12. Carcassonne - Mazamet in a larger map
Hommikul äratas mind ähkimine ja müdin. Kämpingu ümber oli jooksurada, kus sõdurpoisid hommikust jooksu tegid – esimene ring läks täies mundris, teine ring seljakotiga ja kolmandal oli lisaks ka relvad. Vaesed vennikesed, ähkimine oli igatahes kõva.
Kämpingust läksin kohe UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat Cité´d ehk kindlustatud linna vaatama. See on müüridega ümbritsetud tihedalt täisehitatud linnake.

Rajati umbes XIII sajandil ja XIX sajandil restaureeriti. Parandustööd käivad ka praegu.

Kindlus on vägev, seestpoolt täis ehitatud, väga kitsaste ja kõverate tänavatega. Hommikul siin väga palju rahvast polnud. Enamik hoonetest on kohvikud, restoranid, poekesed ja isegi hotelle on siin. Hommikul olid kitsukesed tänavad ummistatud ukerdavate kaubaautodega ja poepidajad sättisid oma kaupa välja. Katedraal oli muljetavaldav.

Veetsin seal hulga aega. Cité juures külastasin ka kohalikku kalmistut.

Seejärel suundusin linna. Vanalinn on kuusnurkne ja nagu munalõikajaga majade vahele vajutatud tänavatega – põhja-lõuna ja ida-lääne suunalised ja kitsad. Siin väga palju aega ei viitnud. Sõitsin linna läbiva Canal du Midi – lüüsidega reguleeritav väikelaevadele sõidukõlblik kanal - äärde.

Kanali äärt pidi suundusin linnast välja.
Mööda väikesi teid tiirutasin 40 - 50 km viinapuupõldude ja külakeste vahel. Igavesti mõnus oli sõita – soe ilm, mahe tuuleke ja kaunid vaated.

Viimase külani – Villeneuve Minervois- enne mägesid oli tugeva vastutuule tõttu raske sõita. Asusin ründama Musti Mägesid e. Montagne Noire´i.

18 km horisontaali ja 600 m vertikaali. Alguse polnud vigagi. Puude vilus oli jahe ja lubas isegi sõita, kõrgemal aga oli tõus järsem ja kohati lükkasin ratast.

Mägedes on püstitatud terve hulk tuuleturbiine.

Nende undamist oli umbes kilomeetri kaugusele selgesti kuulda. Nii et oma õuele ei tahaks neid küll. Märkasin, et tagakumm jälle tühjeneb. Ülal enne Pradelles-Cabardès´d parandasin sisekummi.

Leidsin väliskummi seest okka. Kuradi Hawaii Expressi mees, määris mulle nii pehme kummi pähe, kust iga oksaraag läbi tuleb! See Continental Twister Supersonic ei sobi kohe kindlasti matkakummiks. Sain vaevalt külast läbi, kui kumm jälle tühi. Ei leidnud aga auku üles ja vahetasin sisekummi uue vastu.  Siin vahetus Aude departemang Tarn´i vastu.
Ees ootas 18 km lustisõitu mäest alla. Tee lookles jõe ja kuristiku serval. Allpool oli jõe ääres rohkelt mahajäetud tööstushooneid. Huvitav, mis põhjusel?
Äkki jõudsingi Mazamet´sse. Kummijama oli kaua aega kulutanud ja olin juba väsinud ka, seega suundusin kämpingu poole (La Lauze 8.40 €).

0 comments: