kolmapäev, 1. juuli 2009

Seu d'Urgell - Espot

5. päev

Teekond kl. 7:26 – 19:46; 12 h 20 min
Min. 621 m – max. 1 726 m
Alla 1 186 m, üles 1 932 m

Jalgrattasõitu 88 km, kokku 343 km
Puhas sõiduaeg 6 h 45 min
Keskm. 13,0 km/h

View 5. La Seu d´Urgell - Espot in a larger map
Öösel ei saanud hästi magada, sest ühele koerale meeldis kangesti oma hääle kaja ja kell 4 alustasid kaks kukke võistulaulmist. Nendele lisaks andsid oma panuse möödasõitvad rekkad.
Adrallist Port del Cantóni (1 725 m) andis ikka turnida. 26 km läbimiseks kulus 5 tundi. Tee kulges mööda mäenõlva, vasakul ilus org ja paremal mäed.

Ilm oli õnneks jahedam. Vahepeal tegin kohvipausi. Kurult alla sõita oli see-eest väga mõnus.

Teel oli mingi ehitis Poblat medieval de Santa Creu. Ma ei teagi, mis asi on poblat. Läksin lähemalt uurima, aga sellel oli aed ümber ja tabalukk värava ees.

Nii ei teagi ma, mis on poblat. Kurult alla sõites olid väga vinged vaated.

Sorti linna jõudes tabas mind jube leitsak, aga kohe tuli äikesepilv ja kahe vihmapilve vahel laveerides jõudsin kuiva nahaga Rialpi. Sortist edasi Llavorsini on raftinguparadiis.

Igal teisel autol olid kanuud - süstad katusel. La Noguera Pallaresa jõgi on kitsas kanjonis kärestikuline ja veerikas. Llavorsis jäin jällegi äikesepilve passima bussiooteputkas. Ootasin oma kolmveerand tundi ja vihm jäigi vähemaks. Nii kui liikuma hakkasin, muutus sadu tugevamaks – läksin putkasse tagasi. Ootasin veel mõnda aega, sadu vähenes, hakkasin liikuma – sadu tugevnes. Lõpuks lõin käega ja sõitsin edasi, kuigi sain läbimärjaks.
Viimased 7 km La Torrassast suurelt maanteelt lääne poole Espoti olid väga rasked. Teetõus enamasti 10% ja ma olin juba niigi väsinud. Vihmasadu jäi vähemalt järele. Vaevaga end Espoti vedanud, ostsin poest süüa ja siis veel 2 km mäkke kämpingusse. Kämpinguid on siin mitu, aga valisin kõige kaugema – Voraparc´i, kust on jälle lühim tee homme plaanisolevasse rahvusparki sõita. Siin ööbin kaks ööd, sest homme tuleb pikk päev ja ei viitsi enam õhtul kuhugi sõita.

0 comments: