reede, 17. juuli 2009

Saignes – Besse en Chandesse

21. päev

Teekond kl. 8:47 – 18:45; 9 h 58 min
Min. 470 m – max. 1 243 m
Alla 916 m, üles 1 338 m

Jalgrattasõitu 81 km, kokku 1 519 km
Puhas sõiduaeg 5 h 14 min
Keskm. 15,5 km/h

View 21. Saignes - Besse en Chandesse in a larger map
Täna hommikul olin kui peata kana. Pidin liikuma Antignaci küla poole, aga avastasin end äkki hoopis vastassuunas sõitvat. Siis üritasin Ydes´i külla saada, aga pöörasin teele, mis viis Ydes – Bourgi. Siin sattusin ühe XII sajandil ehitatud kiriku juurde. Täitsa vahvad kivinikerdused olid sel kirikul.

Siin sain ka sahmaka vihma, nii et varjusin mõneks ajaks pühakoja räästa alla. Siis leidsin vähemalt Ydes´i viiva tee üles. Ydes´i juures juhatas üks tervisesporti tegev papi mind rattateele, kui järjekordselt nõutult tee ääres kaarti uurisin. Sõitsin mööda rattateed, kuni suvalise metsa vahel see lihtsalt otsa sai. Pöörasin tagasi ja leidsin lõpuks tee, mis Antignaci viis.

Siin vedas mu mõistus jälle alt ja sõitsin veel kord valesti, tagasi tuldud tee peale. Kokku siis oleksin pidanud sõitma 13 km, mina aga sõitsin umbes 25 km.
No leidsin õige tee üles ja panin mööda Rhue jõe orgu minema Condat´ poole. Ilm oli kogu aeg pilvine ja sabistas uduvihma. Rhue orus midagi eriti näha polnud, ühel pool jõgi, teisel pool kalju ja mets igal pool.

Enne Condat´ hakkas päris kõvasti sadama. Alguses püüdsin küll puude varjus olla, aga märjaks sain ikkagi ja vilu hakkas. Arvasin, et pole mõtet aega viita ja sõitsin edasi. Condat´st sõitsin vihmasajus läbi ilma peatumata. Lõppes Cantali departemang ja algas Puy-de-Dôme departemang.

Égliseneuve-d'Entraigues´is

näitas end päike, käisin poes ja pugisin veidi šokolaadi ja vahelduseks tuli jälle väike vihm. Tegin väikese kõrvalpõike Lac Chauvet järve äärde.

Siinsed järved on ümmargused, kokkuvarisenud vulkaanikraatritesse tekkinud. Suurele teele tagasi jõudnud, märkasin, et ratas käitub kuidagi imelikult. No muidugi! Tagakumm jälle tühi, juba neljas kord. Esimesel võimalusel viskan selle Twisteri minema. Lappisin kummi hammaste plagisedes ära, õnneks sel ajal ei sadanud.
Uudistasin lähemalt ka Lac Pavini,

samuti ümmargune. Ilm läks nüüd päris käest ära, tõusis tohutu tuul ja vihma kallas horisontaalselt. Kuna olin nagunii märg, jätkasin teed,

sest tuul oli selja tagant ja aitas mul edasi liikuda. Aga külm oli! Kihutasin tuule toel Besse en Chandesse´i ehk Besse-et-Saint-Anastaise´i , kus pikemalt peatumata otsisin kämpingu üles (8.10 €). Kui varem vandusin ennast, et nii palju riideid kaasa tassisin, siis nüüd olin selle üle õnnelik. Sooja oli vaid 10 kraadi ja kõva tuul. Toppisin endale enamuse kuivi riideid selga. Siis oli telgis juba üsna mõnus olla.

0 comments: