pühapäev, 20. august 2023

11. päev. Weggis - Walenstadt

Teele kell 07:31

Vahemaa 108 km, kokku 856 km, rattasõit 107 km, kokku 797 km

Aeg teel 10:04, rattasõit 6:30

Rattasõidu keskmine kiirus 17 km/h

Tõusu 1003 m, langust 1063 m, min. kõrgus 396 m, max kõrgus 954 m


Kell 5 ärkasin krõbina peale. Nälkjad sõid mu küpsiseid kahe suupoolega. Kere on kange üleeilsest matkast. Huvitav, et eile ei olnud midagi tunda. Esialgu läks tee mööda Vierwaldstättersee järve kallast.


Oli jahe ja mõnus. Edasi Schwyzi linna pidi veidi turnima. Siin ei osanud eriti midagi vaadata. Kena raekoda sel Victorinoxi pealinnal.

Edasi mööda künklikke mõnusaid rattateid kenade vaadetega.


Lachenis hakkas jälle jube palav. Hingeldasin siin hulk aega, kastsin end purskkaevu ja leotasin jalgu järves ja sõin jäätist. Mõtlesin, et täna kaua küll ei sõida. Aga edasi läks lõbusamaks - rattatee põldude vahel, kus tuul jahutas ja siis piki Linthi kanali äärt. Siin nägin huvitavat atraktsiooni. Linthi kanal voolab küllalt suure kiirusega Walenseest Zürichi järve. Ja seda kasutavad inimesed ära. Terved rahvahulgad kõikvõimalike sõiduvahenditega kargavad Weeseni kandis kanalisse ja lasevad end voolul kanda kanali teise otsa.

Üks paar lihtsalt hulpis vees, riided kompsuga enda ees. Seda oli lõbus ka vaadata. Tee jätkus piki Walesee kallast, kus teel oli mitu tunnelit.

Ilus järv.

Laagrisse jäin järve ääres See-Camping – 22 CHF. Imetlesin päikeseloojangut ja mägesid järve ääres.

0 comments: