esmaspäev, 22. august 2022

8. päev. Immendingen - Hinterzarten

 Teele kell 07:47

Vahemaa 82,82 km, rattasõit 81,69 km

Aeg teel 10:57, rattasõit 5:45

Rattasõidu keskmine kiirus 14,20 km/h

Tõusu 789 m, langust 573 m

Kaloreid kulus 3863


Hommikul ootasin pikisilmi platsi peremehi, aga kedagi ei tulnud. Seega sain tasuta ööbimise. Sõit läks edasi mööda väikesid teid ja rattateid. Ilusad avarad vaated. Jõudsin Donaueschingeni linna. 


Kena linnake, ainult tohutu liiklus käis läbi kesklinna. 

Siin asub Doonau algallikas. 

Uudistasin ka Doonau algust. Vasakult tuleb Brigach, paremalt Breg ja saabki Doonau alguse. 

Üks paar soovis, et ma neist pilti teeks. Viskasin seljakoti seljast, pildistasin ja lasin ka endast pilti teha. Oli aeg edasi minna. Umbes 5 km pärast leidsin Lidli poe, et söögipoolist hankida. Ehmatusega avastasin, et seljakotti polegi. Kurat! Raha ja dokumendid kõik seljakotis. Hakkasin juba nuputama, et mis politsei number on, et siin on üks mees dokumentideta võõras linnas. Siis tegin oma elu kiireimad 5 km. Aga juba eemalt nägin, et mu kotike lösutab rõõmsalt Doonau lätetel. Läks hästi! Lugesi kokku, et sõitsin Donaueschingenis üle ühe silla 5 korda. Kõigepealt linna sisse. Siis avastasin, et läte asub sissetuleva tee ääres, kust alguses mööda sõitsin. Seega teist korda tagasi, siis linnast ära sõites, siis koti järele ja siis jälle linnast minema.

Sõit läks edasi. Ilus Bräunlingeni linnake koos õlle ja pitsaga. 

Edasi Kirnbergsee. 

Ja jõudsingi paksu metsa, mis Schwarzwaldile nime andnud. Nagu oleks Alutaguse metsas, vaikne, ei ühtegi autot ega rongi. Sirge kruusatee läbi metsa muudkui ülesmäge. 

Palav kah. Aga pole hullu, jään täna varem õhtule.

 Friedenweileri küla juure jõudsin metsast välja ja avanesid kaunid vaated.

 Vaat niisugune oli mul ettekujutus Scwarzwaldist ja ta on ilusam veel.

Jõudsin Titisee-Neustadti linna. Kavatsesin kusagil siin ööbima jääda, järve kaldale. Aga see linn on ikka jube turistikas, tohutult rahvast, autosid, hoogne ehitus kõikjal käimas. Otsustasin väheke edasi sõita ja leidsingi linnast eemal kämpingu. Seegi järve ääres, suur, palju rahvast , kallim, aga ikkagi vaiksem ja rahulikum. Pererahvas lahke ja abivalmis. Weiherhofi kämping, 21,20€

0 comments: