kolmapäev, 24. august 2022

10. päev. Lörrach - Tavannes

Teele kell 09:03

Vahemaa 97,30 km, rattasõit 97,00 km

Aeg teel 10:42, rattasõit 06:15

Rattasõidu keskmine kiirus 15,61 km/h

Tõusu 814 m, langust 280 m

Kaloreid kulus 4025


Märkamatult sai ületatud Saksa – Šveitsi piir ja juba olingi Baselis. Algatuseks külastasin Reini jõel asuvat 3 riigi piiripunkti. 

 
Jõel nägin mingit politseioperatsiooni. 

Kesklinna poole sõites nägi üks piirkond välja nagu Hiiumaa Eiffeli torni atraktsioon. 

Räämas ja prahine, aga mingi elu seal vahel vist käib. Sõites kuulsin mingit krõbinat, aga ei saanud aru, mis värk on. Lõpuks lähemalt uurides leidsin rattakummi seest väljaturritava klaasikillu. Aitäh Schwalbe Marathoni väliskumm, et hullemast päästsid. 
Uudistasin väheke linna

ja siis edasi. Alguses oli kole sõita autotee ääres, aga siis läks rattatee piki Birsi jõe orgu koos maantee ja raudteega. Teele jäi Aeschi linnake 

ja Laufen.

Baseli kanton lõppes ja algas Jura kanton. Siin käib elu prantsuse keeles. Teel olid Soyhières küla ja Courrenlini linnake. 

Nägin tee ääres, kuidas siinkandis küttepuid tehakse.

Oru nõlvad muutusi järsemaks.

 Enne Moutier linna turnisid kitsed kaljudel, sai neid hulk aega vaadatud.Päev oli palav ja tee hakkas jälle ülesmäge ronima. Olin päris väsinud. Aga edasi minna aitab 3 S-i – sai, sardell ja Snickers. Valbirse kandis oli juba Šveitsi moodi – karjamaad mäenõlvade, lehmad ja kellakõlin.
Siinkandis on kämpingutega kehvad lood. Seega jäin ööbima tee äärde põõsaste taha Col du Pierre Pertuis kurule. Siit on hea hommikul mäest alla kihutada.

0 comments: