neljapäev, 10. august 2023

1. päev. Bergamo - Lecco

Teele kell 14:00

Vahemaa 44 km, rattasõit 44 km

Aeg teel 6:45, rattasõit 3:00

Rattasõidu keskmine kiirus 17 km/h

Tõusu 389 m, langust 435 m, min. kõrgus 200 m, max kõrgus 382 m


Läheb jälle reisiks. Hommikul kell 6 Tartus bussi peale ja 12.45 maandumine Bergamos Orio al Serio lennujaamas Ryanairiga. Kõik läks libedalt. Lennujaamas kerge eine ja ratta kokkupanek. Algatuseks panin küll valele poole ajama, aga leidsin õige tee ja suund linna. Bergamo on kena linn


ja selliseid tuleb kindlasti veel kimbukaupa. Leidsin isegi spordipoe, kust sain Campingazi gaasiballooni. Siis tuli ronida mööda järsku munakiviteed Città Alta´sse ehk keskaegsesse vanalinna.

See on ümbritsetud müüridega. Vaatasin siin ringi, kena vaade Città Bassa´le ehk Bergamo all-linnale

ja siis panin edasi. Läks juba raskeks - ilm on palav, 30 kraadi ümbruses ja nagu ikka esimeste päevade ärevus sees. Tee peal sain Lidlist moonakoti täis ja sõit läks edasi. Hakkas juba kiire, et ööbimine leida. Enne Lecco linna on Garlate järve ääres kämping Campeggio Rivabella. Jõudsin siia hämaruse eel. Maksma läks see 18 €. Külm õlu, dušš ja õhtusöök tõstsid tuju. Kuna ostsin uue telgi, ei oska hästi teda kokku panna. Jäi väheke lötakas. Öö ei möödunud just kõige mõnusamalt, kuna telk oli laterna all ja pea kohal oli maantee, kus öö läbi sõitsid mootorrattad ja autod. Uni jäi viletsaks.

0 comments: