esmaspäev, 5. september 2022

22. päev. Kruth – Wihr au Val

Teele kell 09:01

Vahemaa 57,24 km, rattasõit 54,24 km

Aeg teel 7:42, rattasõit 3:50

Rattasõidu keskmine kiirus 14,10 km/h

Tõusu 1033 m, langust 1210 m

Kaloreid kulus 2777


Algatuseks sai uuritud Château du Wildensteini varemeid.

Tee sinna oli libedavõitu ja järsk. Kaljusse uuristatud sooned pidid olema hobuste jaoks, et need koormaid üles veaks.
Ei kujuta ette, et hobused siit alla ka läksid. Ilmselt söödi kohapeal ära. Vaade siit ülevalt oli äge. All Lac de Kruth-Wildensteini paisjärv.Siis sai jälle ronitud üle 400 m ülespoole. Ikka sika-saka.Col de Bramontil sai pilti tehtudja siis paarsada meetrit jällegi allapoole. Ja uus tõus. Col de la Schluchtis oli võimalus õllega keha kinnitada.

Siit oli väga ilus vaade alla orgu.

Edasi läks kihutamiseks, 20 km 600 m allapoole. Et rattarummu jahutada, tegin pilti ka.

Munsteri linnas puhkasin väheke jalga.

Colmari linna ei tahtnud õhtul enam minna, kõht oli tühi ja väsinud ka nendest ronimistest. Wihr au Vali külast leidsin kämpingu. See oli keset küla ühes aias. 
Kämping La Route Verte – 10,22 €. Maksta sai ainult sularahas. Mul just polnud, aga paarisaja meetri kaugusel oli sularahaautomaat olemas. Perenaine oli väga lahke ja sõbralik. Ja üks saksa tädi tõi mulle tooli ja väikese laua, et mul mugavam oleks. Häid inimesi on ikka ilmas!

Oli aeg ka kojusõidu peale mõtlema. Alguses oli mul plaan Frankfurdist Air Balticuga Riiga sõita. Aga nüüd uurides selgus, et see läheb liiga kalliks. Jäi vaid üle uuesti Nürnbergi sõita, et odavamalt Ryanairiga Tallinnasse saada. Teekond rattaga pikenes küll paarisaja kilomeetri võrra, aga mis see mehele teeb!

0 comments: